browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Historia

Castellano  Valenciano

blog 1

FOTO 1.- Fotografía d’un simi verd d’Uganda.


La setmana passada vàrem veure quin era l’estructura del virus de Marburg, així que aquesta part ja està completament explicada. Encara així, tornarem a repassar-la quan parlem del cicle reproductor del virus. Aquesta setmana parlarem sobre la investigació del virus i sobre la història infectiva del mateix.

El primer pas de la nostra història, l’any 1967,  d’infecció ens la dóna el propi nom del virus. Fou en la ciutat alemanya de Marburg on es va donar el primer brot de la febre hemorràgica. Aquesta va començar en un centre d’investigació en el qual s’estudiaven les mostres del teixit del ronyó de simis verds d’Uganda (Cercopithecus aethiops). Amb aquesta infecció un total de 37 persones vas caure malaltes, encara que només 7 d’aquestes persones van morir.

Amb aquest primer cas podem veure com passa la infecció d’un ésser viu a un altre. Per exemple, 25 dels 37 casos varen ser per contagi directe amb la mostra dels ronyons. Altres dos casos es varen produir perquè es varen punxar amb unes xeringues que contenien la sang dels investigadors malalts. Finalment, els últims casos es van produir per contacte directe amb les persones infectades.

La següent aparició del virus fou en Johannesburg (us sona?) l’any 1975, on va arribar una persona, que provenia de Zimbabwe, malalta amb la febre hemorràgica. De seguida, va ser aïllada juntament amb totes les persones que hi havien entrat en contacte, per tal de que la malaltia no s’expandiria. Com a conseqüència, l’home de 20 anys va morir uns dies més tard, mentre que les altres dues persones es van recuperar després de cures intensives.

blog 2

FOTO 2.- Home durant la crisi d’Angola.

Després de Johannesburg, el següent cas va ocórrer a Kenia l’any 1980, on un francès de 56 anys va morir després d’estar set dies malalt, mentre que el metge que li va atendre no va morir. Set anys més tard, també a Kenia, un xic jove de 15 anys, també caigué malalt i va morir onze dies més tard. Ambdós casos kenyans visitaren la mateixa cova, on es pensa que hi havia diversos animals portadors del virus.

La pròxima vegada que va aparèixer, va ser al Congo entre els anys 1998 a l’any 2000. Durant aquest període van caure malaltes 154 persones de les quals varen morir 128. La major part dels casos es donaren per contagi directe amb diferents fonts de contagi. Els malalts que ho foren per contagi indirecte varen ser els familiars dels miners afectats.

Finalment, en l’auge de l’expansió del virus, es va produir entre 2004 i 2005, la major crisi que ha causat aquest virus. Va ser a Angola i segons la OMS van caure malalts 374 casos, dels quals van morir 329 persones. Específicament, fou a la província de Uíge on es van produir la major part dels casos. Durant la crisi, la OMS va aplicar diversos mètodes de curació, però eren poc eficaços, la qual cosa provocà un altercat. Finalment, es va acabar per aïllar als casos sospitosos.

Ja més recentment, només tenim alguns casos aïllats més. En 2007 tenim a tres miners més a Uganda, un dels quals va morir. Ja en 2008 una turista dels Països Baixos que ja al seu país va desenvolupar la malaltia després de tres setmanes de vacances a Uganda. Finalment, fa dos anys, en 2014, a Uganda també, un metge de 30 anys va morir després d’infectar-se amb aquest virus.

Al següent enllaç trobareu un xicotet informe de la OMS sobre la crisi d’Uganda de 2005, encara que encara no es troben les dades definitives: http://www.who.int/csr/don/2005_04_06/es/

———–

blog 1

FOTO 1.- Fotografía del simio verde de Uganda.


La semana pasada vimos cuál era la estructura del virus de Marburgo, así que esta parte ya está completamente explicada. Aún así, volveremos a repasarla cuando hablemos del ciclo reproductor del virus. Esta semana hablaremos sobre la investigación del virus y sobre la historia infectiva del mismo.

El primer paso en nuestra historia de la infección nos la da el propio nombre del virus. Fue en la ciudad alemana de Marburgo,en el año 1967,  donde se dio el primer brote de fiebre hemorrágica. Esta empezó en un centro de investigación en el cual se estudiaban las muestras del tejido del riñón de los simios verdes de Uganda (Cercopithecus aethiops, fotografía final). Con esta infección un total de 37 personas enfermaron y sólo 7 personas murieron.

Con este primer caso podemos ver cómo pasa la infección de un ser vivo a otro. Por ejemplo, 25 de los 37 casos fueron por contagio directo con la muestra de los riñones. Otros dos casos se produjeron porque se pincharon con unas jeringuillas que contenían la sangre de los investigadores enfermos. Finalmente, los últimos casos se produjeron por contacto directo con las personas infectadas.

La siguiente aparición del virus fue en Johannesburgo (¿os suena?) en 1975, donde llegó una persona, que llegaba desde Zimbabue, enferma por la fiebre hemorrágica. En seguida, fue aislada junto con las personas que habían entrado en contacto, para evitar que la enfermedad no se expandiese. Como consecuencia, el hombre de 20 años murió unos días más tarde y las personas acompañantes sobrevivieron gracias a los cuidados intensivos.

blog 2

FOTO 2.- Hombre durante la crisis de Angola.

Después de Johannesburgo, el siguiente caso ocurrió en Kenia en el año 1980, donde un francés de 56 años murió después de estar 7 días enfermos, mientras que el médico que le atendió no murió. Siete años más tarde, también de Kenia, un chico joven de 15 años, también cayó enfermo y murió 11 días más tarde. Estos dos casos keniatas visitaron la misma cueva, donde se pensaba que había diversos animales que portaban el virus.

La próxima vez que apareció el virus, fue en el Congo entre los años 1998 y 2000. Durante este periodo enfermaron un total de 154 personas, de las cuales 128 murieron.  La mayor parte de los casos se produjeron por contagio directo que originó diversas cepas. Los enfermos que se contagiaron de manera indirecta fueron los familiares de los mineros afectados.

Finalmente, en el auge de expansión del virus, se produjo entre 2004 y 2005, la mayor crisis que ha causado este virus. Fue en Angola y según la OMS enfermaron 374 casos, de los cuales murieron 329 personas. Específicamente, fue en la provincia de Uíge donde se produjeron la mayor parte de los casos. Durante la crisis, la OMS aplicó diversos métodos de curación, pero eran poco eficaces, lo cual provocó ciertos altercados. Finalmente, se terminó por aislar a los casos sospechosos.

Más recientemente, sólo encontramos de nuevo casos aislados. En 2007 tenemos a tres mineros más en Uganda, uno de los cuales murió. Ya en 2009 una turista de los Países Bajos que, ya en su ciudad, desarrolló la enfermedad después de tres semanas de vacaciones en Uganda. Finalmente, hace dos años, en 2014, también en Uganda, murió otra persona. En este último caso se trata de un médico de 30 años.

En el siguiente enlace encontrareis un pequeño informe de la OMS, aunque no está  completo: http://www.who.int/csr/don/2005_04_06/es/


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 6 3 ?