browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Estructura del virus

Castellano  Valenciano

 

ÍNDEX

 

  1. Naturalesa química
  2. Estructura del genoma
  3. Cicle “vital”

1.- NATURALESA QUÍMICA

Virusebola

FOTO 1.- Reconstrucció 3D del virus.

Com al seu germà-cosí “Èbola”, aquest també presenta un a estructura clàssica de la família Filoviridae. El virió, és a dir, l’estructura del virus quan no està dins d’una cèl·lula, presenta una morfologia irregular de bastonet que mesura entre 800 a 1400 nm i un diàmetre de 80 nm.

Pel que fa a la nucleocàpsida, trobem al seu interior una molècula d’ARN de polaritat negativa, i amb una envoltura de simetria helicoïdal. A més, envoltant a aquesta estructura, trobem una envoltura lipídica que prové de la membrana de la cèl·lula hospedadora. A més, sobreeixint de la membrana trobem unes projeccions de glicoproteïna que mesuren uns 7nm.

Si entrem en l’estructura de la proteïna de la nucleocàpsida, veiem que té un pes molecular de 95 kD i quan forma part del virió es troba fosforilada. A més, pareix que pot juntar-se  a l’ARN i arribar a ser un complex riboproteic que forma l’envoltura nuclear.

Aquesta és una revisió bàsica de la estructura d’aquest virus. En els següents blocs entrarem a veure quina és l’estructura dels seus gens i algunes de les proteïnes que permeten la unió del virus a la cèl·lula hoste.

2.- ESTRUCTURA DEL GENOMA

blog

FOTO 2.- Comparació del genoma entre el virus Ebola i Marburgo.

En el post d’avui anem a continuar explicant la seua estructura. En el d’avui explicarem en detall  l’estructura del seu genoma. Aquest, es pareix molt al genoma del virus de l’Èbola, fins i tot, en alguns treballs que expliquen el genoma d’aquest últim, ho fa en comparació amb el virus de Marburg.

Primerament, cal recordar que la informació genètica del virus va codificada en una cadena de ARN monocatenari de polaritat negativa. Ací, cal afegir que el genoma té un tamany aproximat de 19 Kb. A més a més, fins ara s’han descobert 7 productes gènics i presenta una disposició lineal amb una zona de superposició.

Pel que fa als productes gènics, ja hem dit que són set. Quatre d’aquests productes gènics són diferents proteïnes anomenades VP35, VP40, VP30 i VP24. Encara que no es coneix la funció de totes aquestes proteïnes, si que és cert que en el cas de les proteïnes VP24 i VP40 s’han detectat diverses zones hidrofòbiques i això ha dut a pensar que es tracta de proteïnes que formen part de la envoltura proteica.

Pel que fa als altres tres productes, si que es coneix la seua funció. El primer que comentarem és  el de la nucleoproteïna, que presenta un tamany de 95 KDa i que es troba fosforilada en l’estructura del virió. El següent és la glicoproteïna, que és la que facilita la adhesió del virió a la cèl·lula hoste. Finalment, l’últim producte gènic del qual no hem parlat és de la proteïna L, que no és altra cosa que una ARN polimerasa ARN dependent.

Si voleu conèixer quina és la seqüència  us recomane la pàgina següent: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/genome/5314?genome_assembly_id=226570

3.- CICLE “VITAL”

Ebola-Virus-Replication-300x211

FOTO 3.- Esquema del cicle replicatiu del virus.

El virus de Marburg actua com qualsevol virus de la família Filoviridae, a més, com que té un ARN de polaritat negativa, podem dir que segueix una replicació bastant estàndard a la dels virus que posseïxen aquestes característiques.

El primer pas és l’entrada del ARN al citoplasma on després es replicarà. El seu ingrés es realitza amb l’ajuda de la glicoproteïna que sintetitza i que ja hem pogut veure a l’apartat anterior. Gràcies a aquesta part de la seua capsa pot adherir-se a la membrana de la cèl·lula hoste, encara que no és coneix quin és el receptor específic. Aquest ingrés és degut possiblement per endocitosi. Una vegada detectat l’objectiu, s’injecta l’ARN de polaritat negativa al citoplasma.

Una vegada a l’interior, gràcies a la proteïna L (una ARN polimerasa depenent d’ARN) es realitzen còpies del seu ARN amb polaritat negativa (futur ARN dels nous virus) i a ARN amb polaritat positiva. Aquest segon tipus d’ARN té la mateixa orientació que el ARNm tant de cèl·lules procariotes com eucariotes, i és aquest el motiu pel qual aquest tipus d’ARN és traduït als ribosomes en les diferents proteïnes per a les quals codifica el genoma del virus i que ja hem vist a l’apartat anterior. Una vegada traduïdes totes les proteïnes diverses vegades, al igual que el material genètic pertinent, quan el virus rep alguna senyal específica, junta totes les peces i ix de la cèl·lula.

———–

ÍNDICE

  1. Naturaleza química
  2. Estructura del genoma
  3. Ciclo “vital”

1.- NATURALEZA QUÍMICA

Virusebola

FOTO 1.- Reconstrucción 3D del virus.

Como su primo-hermano “Ébola”, también presenta una estructura clásica de la familia Filoviridae. El virión, es decir, la estructura del virus cuando no está dentro de la célula, presenta una morfología irregular en bastoncillo de 800 a 1400 nm de longitud y un diámetro de 80 nm.

En referencia a su nucleocápside, encontramos en su interior una molécula de ARN de polaridad  negativa, y con una envoltura de simetría helicoidal. Además, envolviendo a esta estructura, encontramos una envoltura lipídica que proviene de la membrana de la célula hospedadora. Incluso, sobresaliendo de la membrana, encontramos unas proyecciones de glicoproteína que miden unos 7nm.

Si vemos la estructura  de la proteína de la nucleocápside, vemos que tiene un peso molecular de 95 kD y cuando forma parte del virión se fosforila. Además, parece que puede unirse al ARN y llegar a ser un complejo riboproteico que forma la envoltura nuclear.

Esta es una revisión básica de la estructura del virus. En los siguientes bloques veremos cuál es la estructura de sus genes y algunas de las proteínas que permiten la unión del virus a la célula hospedadora.

2.- ESTRUCTURA DEL GENOMA

blog

FOTO 2.- Comparación de los genomas del virus Ébola y virus de Marburgo.

En el post de hoy vamos a continuar hablando de su estructura. En el de hoy explicaremos con detalle la estructura de su genoma. Este, se parece mucho al genoma del virus del Ébola, incluso, en algunos trabajos donde se explica el genoma de este último, lo hace comparándolo con el genoma del virus de Marburgo.

Primero, tenemos que recordar que la información genética del virus viene codificada por una cadena de ARN monocatenario de polaridad negativa. Aquí, hace falta añadir que el genoma tiene un tamaño aproximado de 19 Kb. Además, hasta ahora se han descubierto 7 productos génicos y presenta una disposición lineal con una zona de superposición.

Si miramos los productos génicos, ya hemos comentado que son siete. Cuatro de estos productos son diferentes proteínas denominadas VP35, VP40, VP30 y VP24. Aunque no se conoce la función de todas estas proteínas, sí que es cierto, que en el caso de VP40 y VP24 se han visto diferentes zonas hidrofóbicas que han llevado a pensar a los investigadores, que estas proteínas forman parte de la envoltura proteica.

En referencia a los otros tres productos génicos, si que conocemos su función. El primero que vamos a comentar es la nucleoproteína, que presenta un tamaño de 95 KDa y que se encuentra fosforilada en la estructura del virión. El siguiente, es la glicoproteínas, que es la que facilita la adhesión a la célula huésped. Finalmente, el último producto génico sobre el cual no hemos hablado es la proteína L, que no es otra cosa que una ARN polimerasa ARN dependiente.

Si queréis conocer cuál es la secuencia del virus, os recomiendo la siguiente página web: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/genome/5314?genome_assembly_id=226570

3.- CICLO “VITAL”

Ebola-Virus-Replication-300x211

FOTO 3.- Esquema del ciclo reproductivo del virus.

El virus  de Marburgo actúa como cualquier virus de la familia Filoviridae, además, como tiene un ARN de polaridad negativa, podemos decir que sigue una replicación bastante estándar a la de los virus que poseen estas características.

El primer paso es la entrada del ARN al citoplasma donde después se replicará. Su ingreso se realiza con la ayuda de la glicoproteína que sintetiza y que ya hemos podido ver en el apartado anterior. Gracias a esta parte de su capsula puede adherirse a la membrana de la célula huésped, aunque no se conoce cuál es el receptor específico. Este ingreso es debido posiblemente por endocitosis. Una vez detectado el objetivo, se inyecta el ARN de polaridad negativa en el citoplasma.

Una vez en el interior, y gracias a la proteína L (una ARN polimerasa dependiente de ARN), se realizan copias de su ARN con polaridad negativa (futuro ARN de los nuevos virus) i a ARN con polaridad positiva. Este segundo tipo de ARN tiene la misma orientación que el ARNm tanto de células procariotas como procariotas, y es que es este el motivo por el cual este tipo de ARN es traducido por los ribosomas en las diferentes proteínas para las cuales codifica el genoma del virus y que ya hemos visto en el apartado anterior. Una vez traducidas todas las proteínas varias veces, al igual que el material genético pertinente, cuando el virus recibe alguna señal específica, se unen todas las partes y sale el virus, ya montado, de la célula.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 2 ?